Generic placeholder image
Generic placeholder image

Vraag en antwoord


U kunt informatie over verzending, betaling, retouren, annulering, algemene voorwaarden en onze disclaimer vinden op onze klantenservice pagina. Indien u andere vragen heeft, kunt u het antwoord wellicht in onderstaande ‘vragen en antwoorden’ vinden. Indien uw vraag er niet tussen staan, kunt u ons hier een email sturen.

 • Algemeen

  • Wat is de beste manier om de kraslaag weg te krassen?
   Een metalen voorwerp zonder scherpe randjes, bijvoorbeeld een ronde munt, is de beste keuze voor de DELUXE Scrape Map. De Scrape Map is gemaakt van hoge kwaliteit met een krasvaste gelamineerde laag, deze is krasbestendig bij normaal gebruik. We bevelen u aan om de kraslaag er voorzichtig af te krassen zodat de kans op beschadigen minimaal is. Als u een scherp voorwerp gebruikt of te veel druk uitoefent bij het krassen bestaat er een kleine kans dat u de finish beschadigt. Bij normaal gebruik zal dit niet gebeuren.
  • Wat is de beste manier om mijn Scrape Map mooi te houden?
   Voor de meeste mensen is de Scrape Map een gadget om meerdere jaren plezier van te hebben. Als de kaart vaker te verplaatst gaat worden van plek raden we aan om de kaart in te lijsten. De maatvoering van de kaart is posterformaat (91,5cm x 61cm) dus u hoeft niet naar een dure lijstenmaker. Op Internet of in huishoudelijke winkels vindt u veel keuze om een standaard wissellijst te kopen om uw Scrape Map zo mooi mogelijk te laten uitkomen.
  • Hoe kan ik de Scrape Map personaliseren?
   Door het wegkrassen van alle bezochte plekken op de wereld is in één oogopslag te zien waar u allemaal bent geweest, waardoor de kaart volledig gepersonaliseerd wordt. Er is ook een blanco bucketlist opgenomen op de kaart die ingevuld en afgevinkt kan worden. We raden aan om een potlood te gebruiken zodat de bucketlijst vaker gebruikt kan worden. Het is ook een leuk idee om eigen reisfoto’s en tickets rondom de map te plakken. Voeg unieke dingen toe zodat het uw persoonlijke reis-kunstwerk wordt. En vergeet niet om een foto naar ons te sturen!
  • Ik heb per ongeluk een verkeerde plek weg gekrast, kan ik dit nog herstellen?
   Als de kraslaag is weggekrast kan dit niet meer worden teruggeplakt. Om dit te voorkomen zijn alle landsgrenzen en hoofdsteden gemarkeerd , dus de kans dat dit gebeurt is minimaal.
  • Ik wil graag zien hoe de Scrape Map er uitzoen onder de kraslaag, kan ik deze ergens bekijken?
   We begrijpen dat u nieuwsgierig bent hoe de Scrape Map er uit ziet als alles is weggekrast. Er zijn veel details opgenomen die om onder de kraslaag kunt ontdekt te worden. We zijn van mening dat het veel leuker is om dit geheim te houden dus hebben we ervoor gekozen om niet de hele ‘ongekraste’ kaart op onze website te tonen. Maar als de nieuwsgierigheid te groot wordt, stuur ons gerust hier een email en we zullen een foto opsturen van de opengekraste kaart.
  • Er is een plek waar ik ben geweest die ik niet kan terugvinden op de kaart.
   We hebben de kaart ontworpen als een gave gadget, en hebben ons best gedaan om hem zo accuraat mogelijk te maken. De maat van de kaart is groot, dus ook veel kleine eilandjes zijn opgenomen. Het productieproces van de 5 lagen op de kaart is echter vrij complex, en we zijn gebonden aan de grootte van alle landen, waardoor niet alle landnamen en plaatsnamen van de kleinere (ei)landen opgenomen kunnen worden. We staan altijd open voor suggesties om de kaart te verbeteren, dus laat gerust hier feed achter.
  • Waar is de DELUXE Scrape Map van gemaakt, van welk materiaal?
   Kwaliteit vinden wij heel belangrijk, we willen graag dat u lang plezier zult hebben van uw kaart dus hebben we alleen de beste materialen gebruikt. De Deluxe Scrape Map is geprint op luxe dik papier, die all over voorzien is van speciaal krasvast laminaat om hem mooi te houden en te beschermen. We hebben de kaart ook voorzien van locale spot-glans effecten, bij bijvoorbeeld de afbeeldingen van vergrootglazen en foto’s die de kaart een nog gavere 3D-uitstraling geven. We houden niet van saaie en standaard dingen dus hebben we over kraslaag een prachtige antraciet kleur aangebracht voor een tijdloze uitstraling.
  • Kan de Scrape Map worden ingelijst?
   Ja, dat kan zelfs heel makkelijk omdat de afmeting van de Scrape Map een uniform poster formaat is. Geen moeilijk gedoe dus met duur inlijsten, u kunt een mooie voordelige standaard wissellijst in een huishoudelijke winkel kopen of online, en uw Scrape Map krijgt een nog luxere uitstraling!
  • Wat zijn de afmetingen van de Scrape Map?
   Deze grote kaart heeft een afmeting van 91,6cm x 61cm.
  • Zijn er ook andere Scape Maps?
   Nog niet maar daar wordt aan gewerkt! We zijn bezig met een variant van Europa en een aantal individuele landen. Als u een gebied voor ogen hebt waarvan u denkt dat we daar zeker een Scrape Map voor moeten maken, laat ons uw suggesties hier weten en wie weet brengen we deze uit.
  • Deze Scrape Map is geweldig, ik zou er eigenlijk wel 1 willen waar mijn eigen foto’s op staan, kan ik een gepersonaliseerde kaart bestellen?
   Ons motto is: Alles kan! Alleen…. enkele gepersonaliseerde kaarten zouden heel erg kostbaar worden omdat er voor elke kaart aparte printplaten gemaakt moeten worden. De prijs van 1 stuk is dan bijna net zoveel als voor 500 stuks. Als u dat geen probleem vindt dank kan dat natuurlijk altijd. Wat we aanraden als u op maat gemaakte kaarten zou willen (uw eigen foto’s en uw eigen kraslaag kleur bepalen) om dit te doen in een oplage vanaf 1.000 stuks of meer. Als u geinteresseerd bent om bijvoorbeeld voor uw bedrijf op maat gemaakte kaarten te bestellen, met unieke foto’s en uw eigen kleuren, stuur ons dan even een mail en dan kijken we naar de mogelijkheden.
  • Ik heb een winkel en wil graag Scrape Maps verkopen, kan dat?
   Ja natuurlijk kan dat, hartstikke leuk zelfs! Stuur ons hier even een mail en laat ons weten waar uw winkel zich bevindt, dan helpen we u.
  • Ik wil graag Scrape Maps promoten, hebben jullie een affiliate programma?
   Jazeker! Alle details over ons affiliate programma zijn hier te vinden.
  • Ik ben helemaal enthousiast over mijn Scrape Map, kan ik mijn eigen kaart ergens laten zien aan anderen?
   We vinden het super leuk om te zien hoe uw opengekraste Scrape Map er uit ziet aan uw muur. Als u uw Scrape Map aan de rest van de wereld wilt laten zien en een plekje wilt op onze blog, stuur ons hier een email want we plaatsen regelmatig foto’s op onze blog. U kunt ook met ons in contact komen via Facebook, Twitter of Instagram. Posten kan ook op onze Facebook pagina. Tag foto’s #scrapemap #scrapemaps en gebruik @scrapemaps voor Twitter en Instagram.

 • Verzenden / Bezorgen

  • Ik woon in Nederland, wat zijn mijn verzendopties?
   We verzenden met My Parcel / TNT Post. U ontvangt de Scrape Map in een koker speciaal ontworpen voor de DELUXE Scrape Map. We verpakken de koker aanvullend in een stevige kartonnen verzendkoker omdat we zeker willen zijn dat je de Scrape Map in perfecte staat ontvangt. Verzending neemt gemiddeld genomen 1-2 werkdagen in beslag. Heel soms kan het wat langer duren, we vragen u 5 werkdagen te wachten, als u het pakketje dan nog niet hebt ontvangen neem dan hier contact met ons op .
  • Ik woon niet in Nederland, wat zijn mijn verzendopties?
   Internationale verzending gaat via My parcel / TNT post, prijzen varieren per bestemming. We verzenden nog niet wereldwijd. Verzendkosten kunt u terugvinden bij de checkout of kijk hier voor een lijst met prijzen en verwachte leveringstijden.
  • Kan ik de Map ook ergens afhalen in plaats van dat het verzonden wordt?
   Helaas verkopen we de map niet vanaf ons hoofdkantoor, we verkopen alleen online. Er zijn wel shops die de Scrap Map verkopen. Als u wilt weten welke shop er bij u in de buurt Scrape Maps verkoopt, stuur ons hier een email en we helpen u verder.
  • Ik heb een order geplaatst maar heb geen bevestigings email ontvangen – waarom niet?
   Soms gebeurt het dat de bevestigings email per ongeluk in de spam folder terecht komt, kijk dat voor de zekerheid even na. Als de mail ook niet in de spam folder staat, stuur ons voor de zekerheid een email hier.
  • Ik kan geen verzendkosten vinden naar mijn land, waarom niet?
   In sommige landen zijn douane regelingen lastig geregeld, daarom verzenden we nog niet naar alle landen, check hier voor onze verzendbestemmingen. Als uw locatie er niet tussen staat neem dan hier even contact met ons op, misschien kunnen we u doorverwijzen naar een shop.
  • Mijn Map is binnengekomen maar hij is beschadigd
   Het spijt ons dit te horen! Om dit te voorkomen verzenden we de Scrape Map koker in een afzonderlijke stevige kartonnen verzendkoker. In het uitzonderlijke geval dat zowel de verzendkoker als de Scrape Map koker door de post beschadigd zijn, zullen we dit zo snel mogelijk voor u regelen. Neem hier contact met ons op.

 • Retouren / Annuleren

  • Mag ik het product retourneren als ik niet tevreden ben?
   Ja dat mag. U heeft vanaf het moment dat u het product ontvangt 14 dagen de tijd om te beoordelen of u tevreden bent met uw aankoop. Onze volledige retourvoorwaarden kunt u hier vinden.
  • Hoe zend ik het product retour?
   Indien u niet tevreden bent met het product kunt u het in de originele verpakking en ongebruikt retourneren. Indien het product beschadigd is, neemt u dan meteen contact met ons op. U vindt de instructies om het product te retourneren in uw email bij uw ordergegevens.Na retournering van uw product vergoeden wij u de volledige aankoopprijs binnen 14 dagen. Uitzondering is wanneer u het product beschadigd heeft ontvangen, dan zullen we u na ontvangst van de beschadigde Scrape Map een nieuwe toesturen.
  • Ik heb me bedacht en wil afzien van de order, wat moet ik doen?
   Als het pakketje nog niet is verzonden kunt u hier contact met ons opnemen en zullen we de order voor u cancellen. Als het pakketje reeds verstuurd is, kunt u de retourvoorwaarden hier vinden.