img04 img03 img01
Generic placeholder image

Dit verhaal gaat over

Hoe het allemaal is begonnen


De Scrape Map is met veel passie en liefde voor reizen ontworpen door Miranda Aresu uit Nederland. Na 12 jaar besloot ze om haar huis en baan als register accountant op te zeggen om in haar eentje een wereldreis te gaan maken. Ze boekte –zonder enig plan- een enkele reis naar Peking (China) en zag wel wat er vanaf daar zou gebeuren. ‘De beste beslissing die ik ooit gemaakt heb’ zegt Miranda. Ze had een bucket list en heeft veel ervan kunnen afstrepen tijdens die reis. Ze heeft bijvoorbeeld gedoken met haaien in een scheepswrak in de Great Barrier reef, de Chinese Muur beklommen, een reuzenpanda geknuffeld in China en een ternauwernood een cycloon overleefd op een piepklein eilandje in Fiji (dat laatste stond overigens niet op haar bucketlst). Bij terugkomst in Nederland zat ze vol met inspiratie en reiservaringen die ze wilde delen.

‘Mijn missie is om een hele mooie wereldkaart te ontwerpen die mensen inspireert”. Wat ik vooral ook wil voorkomen is dat mooie herinneringen op de achtergrond raken zegt Miranda. Om dit te realiseren heeft ze haar bedrijf ARESU Creations in 2013 opgericht en is ze begonnen om het idee van de Scrape Map uit te werken. Het moest zeker niet de zoveelste topografische kaart worden maar een luxe wereldkraskaart kaart met veel leuke reis details en mooie afbeeldingen. Alles op de kaart is zelf ontworpen, gefotografeerd of geschilderd, wat deze wereldkaart uniek maakt.

183630_1889826084684_4720310_n

De eerste Scrape Map, de World edition DELUXE, is op 11-11 2014 gelanceerd. Dit gebeurde niet zomaar, het heeft al met al ruim 1,5 jaar gekost om de kaart te ontwerpen en produceren. Dit hele avontuur, het ontwerpen en een bedrijf opstarten was nieuw voor Miranda dus er waren nogal wat ‘uitdagingen’ te overwinnen. Maar geen enkel obstakel heeft haar gestopt om deze droom te verwezenlijken. “Geloof in je dromen en doe alles wat je kan” zegt ze altijd. ‘Blijf niet in je comfortabele zone, want daarbuiten begint de magie’. Het resultaat is een luxe en innovatieve wereldkaart: de Scrape Map! Ze heeft al meerdere reizigers blij gemaakt met haar eigentijdse kaart, en dat was ook de hele opzet! De ene missie is nog niet geslaagd of de volgende is alweer aan de gang, een volgende Map is al in ontwikkeling. Welke dat gaat worden blijft nog even een verrassing.

Als je Miranda wilt volgen en op de hoogte wil blijven van haar belevenissen, kun je haar volgen op:

[mc4wp_form id="20566"]
we respecteren je privacy